Світові ціни на нафту повернулися до падіння

П'ятниця, 27 травня 2016, 09:16

Світові ціни на нафту в п'ятницю знижуються на тлі здорожчання американської валюти.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:48 вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 0,85% - до 49,17 долара за барель.

Ціна липневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 0,75% - до 49,11 долара за барель. Індекс долара зростав при цьому на 0,06%, до 95,19 пункту.

Реклама:

Статистичні дані по ринку праці США, опубліковані в четвер, привели до подорожчання долара, що негативно відбилося на вартості нафти, оскільки нафтові ціни прив'язані до американської валюти, і сильніший долар робить нафтопродукти дорожче для власників іноземних валют.

Міністерство праці США повідомило, що число первинних заявок на допомогу з безробіття в США за тиждень, що завершився 21 травня, знизилося на 10 тисяч у порівнянні з показником попереднього тижня і становило 268 тисяч.

Пізніше в п'ятницю інвестори також чекають виступу глави ФРС США Джанет Йеллен. Після недавніх коментарів ряду представників ФРС про те, що базова процентна ставка може бути підвищена вже в червні, інвестори хочуть дізнатися чи поділяє Йеллен подібні погляди.

"Засідання ФРС може бути головним чинником. Підвищення процентних ставок буде означати більш високий курс долара, більш високий курс долара призведе до більш дорогої нафти, що може спровокувати розпродаж сировинних товарів", - вважає ризик-менеджер нафтового ринку компанії Mitsubishi Corp. Тоні Нунан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: