"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українські підприємства скоротили збитки в 6,6 разу

Четвер, 26 травня 2016, 20:03

Великі і середні підприємства України, без урахування бюджетних установ, за попередніми даними, за перший квартал 2016 року отримали 58,5 мільярда гривень збитку до оподаткування, що в 6,6 рази нижче за показник за аналогічний період минулого року на рівні 385,9 мільярда гривень.

Про це, з посиланням на Державну службу статистики, передає УНІАН.

Як наголошується, в першому кварталі в порівнянні з аналогічним періодом минулого року фінансовий результат прибуткових підприємств знизився на 20,7% - до 97,518 млрд грн, результат збиткових підприємств - на 69,3%, до 156,074 млрд грн.

Також повідомляється, що кількість збиткових підприємств по відношенню до загальної їх кількості за підсумками кварталу знизився на 6,9 п.п. - до 39,7%.

Реклама:

Найбільшу питому вагу збиткових підприємств зафіксовано в галузях мистецтва, спорту, розваг та відпочинку (68,7%), операцій з нерухомим майном (54,7%), транспорту, складського господарства, поштової та кур'єрської діяльності (46,1%).

За інформацією Держстату, дані наводяться без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя, а також частини зони проведення антитерористичної операції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!