В.о. голови "Укрзалізниці" тимчасово призначений її операційний директор

Четвер, 26 травня 2016, 15:30

Кабінет міністрів призначив Віталія Жураківського виконуючим обов’язки голови правління ПАТ "Українська залізниця".

Про це йдеться у розпорядженні Кабінету міністрів № 371-р від 25 травня 2016 року.

"Призначити Віталія Жураківського виконуючим обов’язки голови правління ПАТ "Українська залізниця" до початку виконання головою правління зазначеного товариства повноважень за посадою", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, раніше номінаційний комітет з призначення керівників держкомпаній при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі 12 квітня назвав громадянина Польщі Войцеха Бальчуна переможцем конкурсу на посаду голови ПАТ "Укрзалізниця".

Реклама:

Бальчун народився 19 червня 1970 року. Закінчив Сілезький університет у Катовиці за спеціальністю політологія. Також має ступінь магістра ділового адміністрування.

Кар'єру розпочав на посаді директора з продажу регіональної газети в Катовиці Trybuna Śląska, потім працював у національній поштовій службі Польщі Poczta Polska і банку PKO Bank Polski.

У 2008-2013 роках Бальчун був головою правління залізничної компанії Польщі PKP Cargo, яка на той час переживала реструктуризацію.

Польські ЗМІ зазначають, що саме Бальчун трансформував майже збанкрутілого державного перевізника у фінансово здорову компанію. Завдяки йому в 2013 році PKP Cargo провела IPO на Варшавській фондовій біржі.

У квітні 2012 року Бальчуна призначили головою правління польської авіакомпанії LOT. Паралельно він обіймав посаду віце-президента асоціації роботодавців Польщі. Крім того, він лідер і гітарист рок-гурту Chemia.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!