Суд залишив позов Ostchem Фірташа щодо ОПЗ без розгляду

Четвер, 26 травня 2016, 13:40

Южний міський суд Одеської області залишив без розгляду позов компанії Ostchem Holding Limited Дмитра Фірташа про примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражу щодо Одеського припортового заводу.

Про це йдеться в рішенні суду від 18 травня, пише Liga.Net.

Ostchem Holding Limited подав позов з вимогою виконати рішення арбітражу, який 31 березня зобов’язав ОПЗ утриматися до 31 серпня 2016 року від відчуження або обтяження своїх необоротних активів.

Рішення було прийнято в забезпечення позову про стягнення з підприємства понад 193 млн доларів боргів за природний газ.

Реклама:

Цей позов був відхилений у зв'язку з тим, що "Ostchem не надав суду окремо належним чином оформлену заяву про забезпечення позову". Ostchem має право повторно звернутися до суду з позовом.

Як повідомлялося, борг ОПЗ перед компанією Фірташа в розмірі понад 193 млн доларів, сформувався в вересні-грудні 2013 року, коли Ostchem був єдиним постачальником газу для підприємства і ексклюзивним продавцем аміаку і карбаміду, виробленого Одеським припортовим заводом.

Глава ФДМ Ігор Білоус заявляв, що рішення Стокгольмського арбітражу не зупинить приватизацію ОПЗ. 18 травня Кабінет міністрів затвердив умови приватизації Одеського припортового заводу зі стартовою ціною 13,175 млрд гривень.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звинуватив Дмитра Фірташа в спробі банкрутства Одеського припортового заводу шляхом створення штучних боргів за газ.

Як відомо, всі рішення арбітражу, а саме торгової палати Стокгольмського суду, повинні бути підтверджені на території України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!