Шимків: Україна в 2016 році виставляє на приватизацію 345 держкомпаній

Четвер, 26 травня 2016, 12:52

Результатом реалізації програми дій уряду має бути приватизація державних підприємств, економія державних коштів та поліпшення бізнес-клімату.

Про це заявив заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків, передає "Інтерфакс-Україна".

"У списку приватизації на 2016 рік 345 державних компаній", - сказав Шимків на прес-конференції в четвер за підсумками засідання ради Національних реформ.

Крім того, уряд планує ліквідувати не менше 50 бар'єрів для бізнесу, створити "єдине вікно", виконати програму "Doing Business", заощадити через систему "Prozorro" до 20% загальної суми закупівель на суму 50 млрд гривень на рік.

Реклама:

Також уряд розраховує на продовження децентралізації і створення до 200 нових територіальних громад, формування опорних шкіл і збільшення місцевих бюджетів до 110 млрд гривень у 2016 році.

У фінансовій сфері запланована реформа Державної фіскальної служби і спрощення податкової системи, поліпшення її прозорості та адміністрування.

У свою чергу, перший заступник міністра економіки Юлія Ковалів повідомила, що нинішня програма уряду відрізняється від попередніх реалістичними завданнями для виконання протягом 10-12 місяців. Також, ці плани не потребують виділення додаткових коштів з держбюджету.

За її словами, уряд також робить ставку на стимулювання експорту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: