Кабмін може дозволити Ахметову заробити за рахунок населення

Четвер, 26 травня 2016, 12:11

Кабінет міністрів підготував розпорядження яке зніме дотаційні сертифікати з ціни електроенергії для експортерів, через що може зрости ціна на електроенергію для населення.

Про це на своїй сторінці в Facebook з посиланням на проект розпорядження повідомив виконавчий директор ІК "Конкорд-Капітал" Андрій Герус.

"Дотаційні сертифікати - це сума коштів, яку доплачує промисловість та бізнес за побутових споживачів (щоб забезпечити низький тариф для населення). Зараз вони включаються у ціну електроенергії як для українських промислових споживачів, так і для компаній, що експортують електроенергію - єдиний підхід до усіх", - зазначає Герус.

Кабмін пропонує погодитися з пропозицією Міненерго щодо закупівлі електроенергії енергопостачальниками на оптовому ринку електроенергії України для її подальшого експорту за оптовою ринковою ціною без урахування обсягу дотацій для компенсації втрат від здійснення постачання електроенергії.

Реклама:

Герус зазначає, що цей проект Розпорядження пропонує знизити ціну електроенергії, по якій експортери купують її в "Енергоринку".

"Фактично така компанія одна - ДТЕК. Вона закуповуватиме електроенергію по ціні нижче, аніж інші покупці електроенергії", - пише він.

На думку Геруса, через те, що експортери не будуть платити дотаційні сертифікати, у подальшому тарифи на електроенергію можуть підняти для населення.

"Ціна питання - декілька мільярдів гривень у рік. І вся країна має скинутись для такого щастя окремих людей", - пише він.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!