ГПУ: Чиновник часів Януковича з дружиною вивели в офшори 140 мільйонів

Четвер, 26 травня 2016, 12:13

Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому голові Державного агентства лісових ресурсів часів Віктора Януковича і його дружині у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, та отриманні хабарів.

Про це інформує у четвер прес-служба Генпрокуратури.

Зазначається, що за результатами тривалого ефективного досудового розслідування, в тому числі за допомогою правоохоронних органів іноземних держав слідчі зібрали достатньо доказів.

23 травня 2016 року повідомили про підозру колишньому голові Державного агентства лісових ресурсів, який обіймав цю посаду за часів режиму Януковича, та його дружині за ознаками наступних злочинів: легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Реклама:

Розслідування встановило, що колишній високопосадовець за попередньою змовою зі своєю дружиною та іншими невстановленими особами у 2011-2014 роках систематично одержували хабарі від іноземних суб’єктів підприємницької діяльності за отримання можливості закупівлі в Україні деревини та лісопродукції на загальну суму понад 140 мільйонів гривень, які у подальшому були виведені в офшори.

За допомогою правоохоронців інших держав вдалося виявити вказані рахунки та надалі арештувати грошові кошти, одержані злочинним шляхом у сумі понад 3 мільйонів доларів США.

Наразі вживаються процесуальні заходи для оголошення підозрюваних у розшук та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, зазначають у ГПУ.

Одночасно встановлюються всі причетні до вчинення вказаних злочинів, в тому числі колишні високопосадовці.

В подальшому обіцяють вирішити питання про спеціальне досудове розслідування стосовно підозрюваних.

Генпрокуратура не називає прізвищ чиновника і його дружини.

Як відомо, Державне агентство лісових ресурсів з січня 2011 року до березня 2014 року очолював Віктор Сівець.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!