Бізнесмену, який потрапив під санкції, дозволили експорт вугілля-антрациту

Четвер, 26 травня 2016, 11:04

Компанія ТОВ "Інтеграл" (Старобільськ, Луганська область), яку очолює Павло Подліпян, який потрапив під українські санкції, отримала ліцензію на експорт вугілля-антрациту.

Про це ЛІГА.net повідомило джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

Співрозмовник не уточнив, коли була видана ліцензія. При цьому, за його словами, експорт антрациту, добутого на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей, ТОВ "Інтеграл" почала в середині квітня цього року.

ТОВ "Інтегралл" крім дозволу на експорт, також входить до переліку підприємств, яким СБУ дозволила вивезення вугілля-антрациту з окупованих територій.

Реклама:

Павло Подліпян очолює ТОВ "Інтегралл" з червня 2015 року. Санкції проти нього були введені в вересні минулого року.

За словами співрозмовника, на підставі отриманої ліцензії ТОВ "Інтегралл" експортувало в квітні понад 9 тисяч тонн антрациту в Польщу і Словаччину. Всі обсяги були вивезені з окупованих територій.

Подліпян також очолює компанію Темп ЛТД-А (Старобільськ). В середині 2015 року, за даними порталу держзакупівель, вона підписала контракт на поставку 165 тисяч тонн антрациту для державної Центренерго.

Власниками ТОВ "Інтегралл" є Лідія Шалигіна і Олег Куріцин. Останній разом з сином колишнього губернатора Донецької області Олексієм Близнюком і Володимиром Сбітнєвим числяться засновниками Темп ЛТД-А.

А Володимир Сбітнєв володіє в свою чергу компанією Восток-Вугілля АГ, яка нелегально вивозить вугілля з Донбасу до Росії, пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: