НБУ спростив порядок повернення інвестицій з України

Середа, 25 травня 2016, 09:35

Національний банк України спростив порядок видачі дозвільних документів на здійснення операцій з іноземною валютою.

Про це йдеться у постанові правління НБУ від 24 травня 2016 року №331, передає прес-служба регулятора.

"Відтепер клієнти уповноважених банків, які бажають здійснити валютну операцію, зможуть не подавати документи, які знаходяться у публічному доступі. А саме - виписку з ЄДРПОУ та копію сертифіката суб'єкта оціночної діяльності, виданого Фондом державного майна", - йдеться у повідомленні.

Крім того, клієнти уповноважених банків зможуть не надавати переклад SWIFT повідомлень та документів, текст яких викладено водночас і іноземною, і українською (або російською) мовами.

Реклама:

Також, відповідно до пропозицій ЄБРР, Національний банк спростив валютні операції за кредитними договорами укладеними резидентами з міжнародними фінансовими організаціями.

"Відтепер до валютних операцій за такими договорами уповноважені банки не будуть застосовувати додаткові заходи для виявлення ознак фінансових операцій, які можуть призвести до здійснення уповноваженим банком ризикової діяльності, що загрожує інтересам вкладників чи інших кредиторів банку", - повідомляє НБУ.

Також Національний банк спрощує порядок повернення іноземних інвестицій.

"Раніше іноземні інвестори, які мають намір повернути інвестиційний вклад, мали подавати до уповноваженого банку виписку уповноваженого банку про фактичне надходження іноземної валюти в Україну або документи, що підтверджують формування інвестиційного вкладу за рахунок реінвестицій. Відтепер ця вимога скасовується", - повідомляє прес-служба.

Зміни набувають чинності 25 травня 2016 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!