Ціни на нафту зростають в очікуванні новин із США

Середа, 25 травня 2016, 09:12

Світові ціни на нафту в середу зростають на тлі даних Американського інституту нафти, які говорять про значне скорочення запасів "чорного золота" в країні, і в очікуванні статистики Міненерго США.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 8:10 вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 1,09% - до 49,15 долара за барель, ціна липневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 1,25%, до 49,23 долара за барель.

Згідно з доповіддю API, запаси нафти в США на попередньому тижні скоротилися на 5,137 мільйона барелів, у той час як аналітики очікували скорочення на 3,3 мільйона барелів.

Реклама:

Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушинга зменшилися на 0,189 мільйона барелів, запаси бензину при цьому зросли на 3,6 мільйона барелів, а запаси дистилятів - знизилися на 2,9 мільйона барелів.

Тепер інвестори очікують даних щодо запасів нафти в США від Міненерго країни, які будуть опубліковані пізніше в середу.

За прогнозами аналітиків, за тиждень, що завершився 20 травня, вони знизилися на 2,45 мільйона барелів, до 538,85 мільйона барелів. Минулого тижня запаси нафти в США за тиждень зросли на 1,3 мільйона барелів, або на 0,2% - до 541,3 мільйона барелів.

"Технічно ринок готується до того що (ціна нафти) WTI підніметься вище 50 доларів за барель, і інтрига полягає в тому, куди вона піде з цього рівня", - сказав агентству Рейтер ринковий аналітик в OptionsXpress Бен Ле Брун.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!