Путін підвищив пенсійний вік для російських чиновників

Понеділок, 23 травня 2016, 20:43

Президент Росії Володимир Путін підписав федеральний закон про підвищення пенсійного віку чиновників.

Текст документа розміщений на інтернет-порталі правової інформації, пише Slon.ru.

11 травня Держдума РФ підтримала цей закон в третьому читанні. Згідно з ним, з 1 січня 2017 року вік, який дає право на страхову пенсію по старості, буде підвищуватися на шість місяців щороку.

Раніше спікер Держдуми Сергій Наришкін говорив, що в результаті до 2032 року пенсійний вік становитиме для жінок-чиновників 63 роки, для чоловіків - 65 років.

Реклама:

Згідно з чинним законодавством, в Росії чоловіки мають право виходити на пенсію з 60 років, а жінки - в 55.

В уряді РФ в даний момент обговорюється можливість підвищення пенсійного віку для всіх росіян, на необхідності якого наполягає Міністерство економічного розвитку.

Наприкінці квітня Міністерство фінансів направило в Кабмін свій план щодо вдосконалення пенсійної системи, в ньому відомство пропонувало підвищити пенсійний вік для чоловіків і жінок до 65 років.

У березні глава Міністерства праці РФ Максим Топілін говорив, що для російської влади пріоритетом є стимулювання більш пізнього виходу на пенсію, а не загальне підвищення пенсійного віку.

До цього прем'єр-міністр Білорусі Андрій Кобяков заявив, що Мінськ сподівається на те, що Москва одночасно з ним підвищить пенсійний вік для своїх громадян з 2017 року.

Раніше уряд Білорусі прийняв рішення підвищити пенсійний вік на півроку з 1 січня 2017 року, після чого поступово підвищувати його протягом декількох років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: