МАУ заблокувала лібералізацію авіаринку України

Понеділок, 23 травня 2016, 17:15

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" оскаржила в суді наказ Державіаслужби №222 від 4 квітня 2016 року, яким вносилися зміни в порядок надання та анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній в Україні.

Про це пише delo.ua.

Даний наказ, який вступив в силу 17 травня, лібералізував український авіаринок. Зокрема, з документа виключено умову перевірки переважного володіння (понад 50% статутного капіталу) авіаперевізника при отриманні права на експлуатацію повітряної лінії.

Така перевірка здійснюється в процесі ліцензування перевізника, і новий порядок усуває дублювання.

Реклама:

Документ також виключає умову виконання авіаперевізником регулярних рейсів в межах України протягом мінімум 12 місяців. Мережа маршрутів і їх економічна доцільність залишаться в компетенції авіакомпаній.

Крім того, внесено умову сплати в повному обсязі державних зборів, передбачених Повітряним кодексом України, що забезпечить рівні умови для всіх перевізників при доступі до ринку повітряних перевезень при наданні нових прав на експлуатацію повітряних ліній.

Як зазначає партнер юридичної фірми "Анте" Андрій Гук, за дивним збігом обставин цю справу розглядає той самий суддя, що і позов МАУ щодо скасування наказу Мінінфраструктури №245 від 23 квітня 2013 року "Про затвердження Порядку надання та анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: