Суд розірвав договір про СД "Укргазвидобування" з фірмою Онищенка

П'ятниця, 20 травня 2016, 18:03

Господарський суд Київської області задовольнив позов компанії "Укргазвидобування" про розрив договору про спільну діяльність з ТОВ "Фірма "Хас", акціонером якої є народний депутат від групи "Воля народу" Олександр Онищенко.

Про це йдеться у повідомленні Генеральної прокуратури України.

"Посадові особи з числа колишнього керівництва ПАТ "Укргазвидобування" за попередньою змовою із засновниками та керівниками інших юридичних осіб організували реалізацію газу, видобутого уповноваженими особами за договорами СД з ПАТ "Укргазвидобування", зокрема й ТОВ "Фірма ХАС", за цінами, істотно нижчими за ринкові, шляхом проведення фіктивних аукціонів на товарних біржах із подальшою реалізацією вказаного газу вже за ринковими цінами", - повідомляє ГПУ.

Як наголошується, спільна діяльність за даним договором з 2013 року спричинила збитки на суму понад 500 млн гривень, адже ціна, за якою реалізувався газ на фіктивних аукціонах, була навіть нижчою за рентну плату, встановлену за його видобування.

Реклама:

"У зв’язку з цим Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою здійснено вступ у господарську справу за позовом ПАТ "Укргазвидобування" до ТОВ "Фірма "ХАС" про розірвання договору про спільну діяльність", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, за результатами розгляду справи господарським судом Київської області 20 травня 2016 року ухвалено рішення про задоволення позовних вимог у повному обсязі.

"У разі подальшого оскарження відповідачами рішення суду першої інстанції Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою і надалі здійснюватиметься представництво інтересів держави у справі до набрання рішенням суду законної сили", - повідомляє прес-служба.

Раніше повідомлялося, що Національна поліція в Харківській області розслідує справу про заволодіння коштами "Укргазвидобування" топ-менеджментом двох компаній "Цефей" і "Карпатнадраінвест". Онищенко є одним із засновників "Карпатнадраінвест" та володіє 24,99% статутного капіталу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!