"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Миронівський хлібопродукт" Косюка запустив виробництво в ЄС

П'ятниця, 20 травня 2016, 13:24

Агрохолдинг Юрія Косюка "Миронівський хлібопродукт" (МХП) запустив виробництво в Голландії.

Про це ЛІГА.net повідомила директор департаменту по роботі з інвесторами та міжнародних комунікацій компанії Анастасія Соботюк.

Інвестиції у виробництво становили близько 3,5 млн дол, завод зараз працює в тестовому режимі.

"Запущено дві лінії по переробці птиці. Основна продукція, яку ми будемо проводити на цьому заводі - куряче філе, яке в подальшому буде продаватися на території Європейського Союзу. Це наш перший проект в ЄС і на даний момент ми вчимося тому, як традиційно працюють компанії на цьому ринку", - уточнила Соботюк.

Реклама:

Згідно з повідомленням, такий новий підхід до ведення бізнесу допоможе МХП підвищити рівень експортного сервісу для дистриб'юторів і клієнтів, а також краще контролювати свої обсяги експорту.

Також МХП планує увійти в європейську HoReCa.

"Це наступний логічний крок в поглибленні стратегії вертикальної інтеграції, який переслідує головну мету - більш жорсткий контроль над якістю нашої продукції і сервісом, наданими нашому кінцевому споживачеві", - цитується в повідомленні голова правління МХП Юрій Косюк.

Нагадаємо, про плани запуску заводу в Голландії МХП повідомив в березні поточного року. Тоді мова йшла не про покупку активу в Європі, а про спільне виробництво, яке компанія має намір почати в 1 півріччі 2016 року.

Раніше Косюк (власник 65% акцій компанії) повідомив про те, що МХП запустить мінімум одне підприємство в ЄС в 2016 році.

За даними МХП, в 2016 році компанія має намір збільшити виробництво курятини приблизно на 40 тис. тонн внаслідок модернізації та розширення додаткових майданчиків вирощування птиці на птахофабриках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: