Кабмін визначився з умовами приватизації ОПЗ

Середа, 18 травня 2016, 12:58

Кабінет міністрів прийняв рішення щодо умов приватизації 99,6% Одеського припортового заводу.

Рішення було прийняте під час засідання Кабінету міністрів у середу.

Згідно із рішенням, формування ціни ОПЗ має відбуватися за принципом аукціону.

Крім того, приватизація має пройти публічно і бути максимально прозорою.

Реклама:

"Має бути відома фізична особа - кінцевий власник компанії-претендента. На конкурс має вийти не менше двох компаній, одна з яких - іноземна. Не допускаються на конкурс компанії, які мають відношення до країні-агресора", - про це на своій сторінці у Facebook написав прес-секретар Кабміну.

Як відомо, раніше голова Фонду Державного майна Ігор Білоус заявив, що не дозволить жодній російській компанії взяти участь у конкурсі на приватизацію Одеського припортового заводу.

Білоус також зазначив, що ФДМ пропонує стартову ціну за 99,567% ОПЗ 13,175 млрд грн, або 521 млн дол за поточним курсом.

Як повідомлялося, Фонд держмайна розраховує в кінці липня 2016 року закрити угоду з продажу 99,6% акцій Одеського припортового заводу.

Одеський припортовий завод - другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій - з випуску азотних добрив в Україні. Підприємство також здійснює перевантаження хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт.

Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: