Вартість нафти Brent вперше цього року досягла позначки в 49 доларів

Понеділок, 16 травня 2016, 17:18

Світові ціни на нафту в понеділок продовжують активно зростати; нафта марки Brent вперше з 5 листопада 2015 року досягла позначки в 49 доларів за барель.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 15:27 вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 2,11% - до 48,84 долара за барель, при цьому раніше вона піднімалася до позначки в 49,08 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 2,12% - до 47,19 долара за барель.

Світові ціни на нафту зростають на тлі повідомлення експертів Goldman Sachs про припинення періоду надлишку пропозиції на ринку "чорного золота", а також на тлі даних нафтосервісної компанії Baker Hughes щодо кількості бурових установок в країні за минулий тиждень.

Реклама:

Банк Goldman Sachs змінив свій прогноз на тлі збою поставок з Нігерії, Венесуели, США і Китаю. Тепер банк вважає, що нафтовий ринок перейшов від перенасичення до дефіциту. Аналітики пов'язують це зі стійким сильним попитом і видобутком, що різко знижується.

Експерти банку Morgan Stanley, в свою чергу, вважають, що стримана реакція ринку на перебої свідчить про те, що "накопичені запаси заважають повноцінному відновленню котирувань".

Крім того, трейдери продовжують відігравати дані Baker Hughes, що свідчать про скорочення числа бурових установок в США.

Так, загальне число бурових установок в США за підсумками що завершився 13 травня робочого тижня скоротилося на 9 одиниць, або на 2,17%, до 406 одиниць.

У річному вираженні показник знизився на 482 одиниці, або на 54,3%. Кількість нафтових бурових установок знизилася на 10, або на 3% - до 318 одиниць, а газодобувних зросла - на одну, до 87 штук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!