Прокуратура розслідує розкрадання 4,5 мільярда керівництвом "Дельта Банку"

П'ятниця, 13 травня 2016, 19:04

Прокуратура міста Києва розпочала кримінальне провадження за фактом заволодіння службовими особами  ПАТ "Дельта Банк" грошовими коштами на суму понад  4,5 млрд гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Як наголошується, досудове розслідування вказаного кримінального провадження розпочато за матеріалами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

"Встановлено, що протягом 2013-2015 років працівники ПАТ "Дельта Банк" заволоділи коштами фінансової установи шляхом здійснення фіктивних кредитних операцій з використанням рахунків понад 60 тисяч клієнтів", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"За цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення службовими особами банку кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах)", - повідомляє прес-служба.

"Проведення досудового розслідування доручено Слідчому управлінню Головного управління Нацполіції у Києві. Хід розслідування керівництвом прокуратури міста взято на контроль", - заявили у прокуратурі.

Як відомо, Нацбанк 2 вересня за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізосіб ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію "Дельта Банку", який належить Миколі Лагуну.

2 березня НБУ визнав "Дельта Банк" неплатоспроможним.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: