Найбільший лоукостер Європи зацікавився Україною

П'ятниця, 13 травня 2016, 13:13

Найбільший європейський лоукостер Ryanair придивляється до українського ринку авіаперевезень, зокрема вже ведуться переговори зі Львовом.

Про це повідомив в інтерв'ю Forbes комерційний директор авіакомпанії Девід О'Брайен.

"Ми ведемо діалог з людьми зі Львова, але не думаю, що ми будемо обговорювати польоти до Одеси. Україна зараз може розглядатися тільки як додаток до наших основних ринків", - сказав О'Брайен.

За його словами, такими ринками є Італія, Іспанія, Великобританія, Ірландія, Німеччина, де безліч популярних напрямків значно ближче, ніж Україна.

Реклама:

"Говорячи спрощено, наша модель бізнесу полягає в тому, щоб кожен додатковий рейс збільшував нашу собівартість, розраховану на одного пасажира, тому ми очікуємо повернення цієї інвестиції. Зараз в Україні, звичайно, є попит на польоти. Але найбільше це польоти на Схід, а також Північ, куди Ryanair не має права літати юридично, і навіть фізично не має можливості виконувати ці польоти", - зазначив комерційний директор Ryanair.

У минулому році пасажиропотік авіакомпанії зріс на 20%, а за підсумками перших двох місяців цього року - ще на 28%, завдяки чому Ryanair вперше в своїй історії став найбільшим європейським авіаперевізником, на 6% перевищивши консолідовані показники Lufthansa Group, що змістилася на друге місце.

У найближчі 10 років ірландський перевізник планує збільшити флот майже вдвічі: з 330 літаків (на 1 квітня 2016 року) до 546 в 2024 році, в результаті чого перевізні потужності перевищать 103 000 крісел. Авіакомпанія виконує в середньому 1 600 рейсів в день. Весь флот складається з однакових літаків - Boeing 737-800, їх середній вік - 6,7 року.

Операційний прибуток Ryanair був найбільшим серед великих європейських авіакомпаній, і в 2014 році досягнув майже 18%, а в 2015 перевищив 22%.

Статистика перших 9 місяців 2015-2016 фінансового року в тому ж тренді: зростання обороту на 13%, прибутку - на 30%.

Як повідомлялося раніше, директор з комунікацій Ryanair Робін Кайлі заявлялв, що Ryanair не прийде в Україну до тих пір, поки наша держава не підпише договір з ЄС про "відкрите небо".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: