Мінфін хоче провести пенсійну реформу вже цього року

Четвер, 12 травня 2016, 20:30

Міністерство фінансів наполягає на проведенні пенсійної реформи, а також внесенні змін до процесу формування бюджету вже поточного року.

Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк під час щорічних зборів Європейського банку реконструкції та розвитку в Лондоні, передає УНІАН.

"Нам дуже важливо почати пенсійну реформу. Крім того, для мене і для країни важливо змінити бюджетний процес. І ми зробимо це вже цього року", - сказав Данилюк.

"Це те, що ми не змогли зробити в попередні роки. Нам треба змінити філософію державних фінансів. Треба зробити їх прозорішими, щоб державні гроші витрачалися на те, що виключно необхідно країні", - додав він.

Реклама:

Як повідомлялося, проведення в Україні пенсійної та бюджетної реформи є складовою програми реформ, схваленої Міжнародним валютним фондом у березні 2015 року.

Нормативна база для проведення пенсійної реформи була напрацьована ще 2015 року, і перші кроки щодо зміни пенсійної системи в Україні повинні були бути зроблені вже з початку 2016 року.

Однак в силу цілого ряду причин політичного і економічного характеру реформа була відкладена, а рішення - не прийнято.

Новий уряд Володимира Гройсмана, який приступив до виконання обов'язків в середині квітня поточного року - після подолання глибокої парламентської та урядової кризи в Україні, заявив про те, що повернеться до пенсійної реформи, назвавши її пріоритетом своєї роботи.

Щодо бюджету новий уряд відзначав необхідність переходу до трирічного бюджетного планування, що включає визначення ключових сфер державного фінансування і демонстрації державних витрат в режимі реального часу в максимально прозорій формі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!