"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Директора компанії екс-міністра Злочевського заарештували

Четвер, 12 травня 2016, 18:22

Девон Арчер, інвестор і директор ради директорів Burisma, був заарештований за підозрою в шахрайстві з цінними паперами.

Про це повідомляє журналіст The Wall Street Journal Олівер Булоу, пише Delo.ua.

Девона Арчера і шістьох його партнерів Комісія з цінних паперів і бірж США звинувачує в обмані інвесторів - у продажу більш ніж 43 млн доларів фіктивних облігацій, випущених в 2014 і 2015 роках філії Oglala Sioux Nation.

Комісія з цінних паперів і бірж США звинувачує зазначених бізнесменів в тому, що вони переконали в березні 2014 року американських індіанців, які володіють Wakpamni Lake Community Corp. випустити облігації.

Реклама:

З серпня 2014 року по квітень 2015 року батько і син - Джон і Джейсон Галаніс випустили три транші облігацій.

Виручені кошти мали реінвестувати в Wakpamni Lake Community Corp. і приносити достатній дохід, щоб виплачувати відсотки і погашати заборгованість.

Доходами мала управляти незалежна компанія, проте, як виявилося, Джейсон Галаніс створив підставну особу і, отримавши контроль над доходами облігацій, перевів кошти на свої рахунки у Флориді.

За даними комісії, гроші були витрачені на предмети розкоші для учасників схеми, а також - на оплату послуг адвокатів, які займалися кримінальною справою за підозрою в шахрайстві, в якій комісія звинувачувала батька і сина раніше.

Девон Арчер призначений директором до ради директорів Burisma в квітні 2014 року. За даними The Wall Street Journal, Девон Арчер був радником у президентській кампанії Джона Керрі в 2004 році.

Burisma Holdings належить екс-міністру екології та природних ресурсів Миколі Злочевському. Проти нього веде досудове розслідування Національне антикорупційне бюро України. Екс-міністра підозрюють у незаконному збагаченні.

Burisma володіє українськими видобувними компаніями "Еско-Північ", "Парі", "Перша українська нафтогазова компанія" і "Нафтогаз Гарант".

У портфелі Burisma також є дозволи на розробку родовищ у Дніпровсько-Донецькому, Карпатському та Азово-Кубанському басейнах.

Всього компанія володіє і розробляє 20 ліцензій на видобуток вуглеводнів в Україні, і 99% видобутку припадає на природний газ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: