МЕРТ планує впровадити систему Prozorro в іншій країні

Вівторок, 10 травня 2016, 15:16

Міністерство економічного розвитку і торгівлі має намір впровадити систему електронних державних закупівель в іншій країні, паралельно забезпечуючи участь українського бізнесу в тендерах іноземних держав.

Про це повідомив директор департаменту державних закупівель Мінекономрозвитку Олександр Стародубцев на своїй сторінці в Facebook.

"Крім уже наявного напрямки GPA-імплементації (участі бізнесу в тендерах іноземних держав), ми серйозно задумалися про впровадження Prozorro в іншій країні (перша проривна ідея)", - написав він.

При цьому чиновник не уточнив, в якій країні міністерство планує реалізувати систему електронних держзакупівель, зазначивши, що ініціатива вимагає деталізації і планування.

Реклама:

"Тепер, звичайно, все це треба упакувати, накласти на організаційну структуру і конкретизувати до індивідуальних цілей – але це ми вже й самі подужаємо", - підкреслив Стародубцев.

Нагадаємо, 17 лютого президент Петро Порошенко підписав закон "Про публічні закупівлі", ухвалений Верховною Радою 25 грудня 2015 року.

Закон забезпечує поширення системи електронних закупівель протягом 2016 року у 2 етапи: з 1 квітня - для центральних органів виконавчої влади та замовників, що здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання; з 1 серпня - для решти замовників.

Як відомо, з 1 квітня всі державні закупівлі в Україні були переведені в електронний формат.

Нагадаємо, 12 лютого відбулася презентація пілотної системи електронних державних закупівель під назвою ProZorro.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!