Офшору з оточення Бойка дозамовили мазуту на чверть мільярда

Субота, 9 квітня 2016, 16:32

ПАТ "Харківська ТЕЦ-5" 30 і 31 березня внесло зміни до угоди з ТОВ "Укрістгаз" про закупівлю паливного мазуту М-100, збільшивши загальний обсяг замовлення з 132,92 млн гривень до 361,56 млн гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Лютнева угода з "Укрістгазом" передбачала поставку 10 тис тонн мазуту по 8 998 гривень за тонну. По цій ціні придбали лише 1 200 тонн.

Згодом умови змінили: збільшили загальний обсяг до 14,4 тис тонн і ціну підняли до 9 252 гривень за тонну. При цьому і попередня, і нова ціни є вдвічі вищими за ринкові.

Реклама:

Нині обсяг закупівлі збільшили на 24 713 тонн по ціні 9 252 гривень за тонну. Відповідна на 228,64 млн грн. зросла вартість угоди на придбання мазуту, який є вдвічі дорожчим від ринкових цін.

Нагадаємо, у 2012 році "Укрістгаз" придбав "Харківську ТЕЦ-5". Тоді фірму пов’язували з оточенням Юрія Бойка та Дмитра Фірташа. Її директором є Володимир Крупко - син екс-міністра Кабінету міністрів Петра Крупка в обох урядах Юлії Тимошенко.

"Укрістгаз" записано на австрійську компанію "Ітонс холдинг гмбх", яка належить офшорам "San Posidanius Investments Limited" (Кіпр) і "Ithuba Natural Resources Fund" (Кайманові острови).

Кінцевим бенефіціаром "Харківської ТЕЦ-5" значиться кіпріот Дімітріс Іоанідіс - партнер Вадима Новинського в "Азов петролеум ЛЛС".

Крім того, "Укрістгаз" володіє 75% ПАТ "Волиньобленерго".  Ще 21% акцій має кіпрська "Garensia Enterprises Limited", яку ЗМІ пов’язують із Костянтином Григоришиним.

На останніх зборах акціонерів у 2015 році "Укрістгаз" представляв Богдан Курінний. Крім того, членами спостережної ради стали Віталій Левченко та Євген Тютюнніков, який був засновником ТОВ "Лісічанська вода" й ТОВ "Рубіжанська вода".

Його партнером у них було ТОВ "Хімічно-промисловий альянс", що належить кіпрській "Діренс Вентурес Лімітед" і Антону Чернецову. Вони ж володіють ТОВ "Таун Сервіс". За даними "Наших Грошей", ці фірми контролює оточення лідера фракції "Опозиційного блоку" Юрія Бойка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!