Соратники Яценюка хотіли змусити голову "УГВ" укладати невигідні контракти

П'ятниця, 8 квітня 2016, 09:12

Депутати "Народного фронту" Максим Поляков і Євген Дейдей намагалися змусити голову "Укргазвидобування" укладати невигідні контракти і переплачувати за обладнання.

Про це написав  у Facebook народний депутат, голова антикорупційного Комітету Єгор Соболєв.

Є така компанія – «Укргазвидобування». Вона добуває 75 % газу в Україні. Керівництво цієї компанії стверджує, що на ни...

Опубликовано Об'єднання "Самопоміч" 7 апреля 2016 г.

"Керівництво цієї компанії стверджує, що на них тиснуть двоє парламентаріїв з "Народного фронту", щоб примусити укладати невигідні контракти – переплачувати за обладнання. І називають конкретні прізвища - Максима Полякова і Євгена Дейдея", - написав він.

Реклама:

Як зазначив Соболєв, це та рідкісна ситуація, коли у держкомпанії не приховують, а оприлюднюють потенційну корупційну складову.

"Антикорупційний комітет провів відкриті слухання. Були запрошені як керівники "Укргазвидобування", так і двоє народних депутатів з "Народного фронту". Ці депутати відмовилися від участі у слуханнях", - написав народний депутат.

Соболєв вважає, що якщо людина права і вона хоче пояснити свою правоту – то принаймні прийде на засідання парламентського комітету, де організовані спеціальні відкриті слухання з проблеми. Відмова прийти говорить сама за себе.

"Важливо що буде далі - ця справа має бути під парламентським контролем, проводити слідство має Антикорупційне бюро, бо саме вони мають повноваження для розслідування цієї справи. У будь-якій цивілізованій країні парламентарій, який потрапляє у корупційний скандал, так само як і президент або прем’єр – якщо він не може надати доказів своєї невинуватості, він має йти у відставку", - підсумував Соболєв.

Нагадаємо, раніше голова ПАТ "Укргазвидобування" Олег Прохоренко звинуватив народних депутатів від "Народного фронту" в "корупційному втручанні" у роботу держпідприємства.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: