ЄБРР виділить Україні 75 мільйонів євро на енергоефективність

Четвер, 7 квітня 2016, 14:17

Європейський банку реконструкції і розвитку виділить Україні 75 млн євро на програми підвищення енергоефективності.

Про це заявила міністр фінансів Наталія Яресько під час презентації нової програми ЄБРР з підтримки енергоефективної модернізації житла "IQ energy", передає прес-служба Мінфіну.

"В українських громадян з’явилося нове джерело для фінансування підвищення енергетичної ефективності їх домівок, що допоможе знизити енергоспоживання серед населення, і тим самим - полегшити реформування українського енергетичного сектору в цілому задля посилення енергетичної безпеки нашої країни", - сказала міністр.

Як наголошується, ЄБРР надасть 75 млн євро "Мегабанку", УкрСиббанку та "ОТП Банку", які, в свою чергу, пропонуватимуть фізичним особам та ОСББ довгострокові кредити для широкого спектра заходів щодо підвищення енергоефективності, які включають утеплення житла, установку сучасних енергоефективних вікон, газових котлів, модернізацію системи теплопостачання або установку сонячних теплових систем.

Реклама:

"Позичальникам, що відповідатимуть критеріям програми, буде компенсовано від 15% до 35% їхніх інвестицій в енергозберігаючі технології та матеріали", - йдеться у повідомленні.

"Ми щиро вдячні ЄБРР за черговий важливий крок у підтримці підвищення енергетичної незалежності України і закликаємо громадян активно користуватися можливістю, наданою нашими партнерами, для зменшення енергоспоживання у своїх домівках", - зазначила Яресько.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: