Ціни на нафту продовжують падати: Brent торгується нижче 38 доларів

Вівторок, 5 квітня 2016, 09:23

Світові ціни на нафту продовжують знижуватися у вівторок, оскільки інвестори сумніваються в успіху майбутніх переговорів найбільших виробників щодо заморожування видобутку на рівні січня.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:39 вартість червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,13% - до 37,64 долара за барель. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,31% - до 35,59 долара за барель.

Росія, Саудівська Аравія, Катар і Венесуела на зустрічі в Досі 16 лютого для підтримки світових цін на нафту домовилися про таку міру, як збереження видобутку в середньому в 2016 році на рівні січня, але тільки якщо інші виробники приєднаються до ініціативи. Зустріч нафтовидобувних країн в розширеному форматі очікується 17 квітня в Досі.

Реклама:

Минулого тижня другий наслідний принц і міністр оборони Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман заявив, що держава погодиться заморозити рівень видобутку нафти лише за умови, що інші великі виробники приєднаються до угоди, в тому числі і Іран.

Іран, у свою чергу, не раз говорив про те, що країна почне обговорювати питання щодо замороження видобутку нафти тільки після того, як видобуток в країні досягне 4 мільйонів барелів на день. На даний момент, за даними ОПЕК, він знаходиться на рівні 3,1 мільйона барелів на день.

Заяви міністра поставили під сумнів успіх майбутньої зустрічі і викликали сильний негатив на ринку "чорного золота".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: