Бізнесмени з Італії та Тунісу просять 500 гектарів в окупованому Криму - ЗМІ

Неділя, 3 квітня 2016, 11:19

Бізнесмени з Італії та Тунісу мають намір реалізувати в Криму інвестиційний проект в сфері рослинництва і тваринництва.

Про це йшла мова на зустрічі самопроголошеного віце-прем'єра республіки Руслана Бальбека з віце-президентом, засновником Торгово-промисловій палати Туніс - Росія Франческо Ло Іудіче, пише ТАСС.

"Бізнесмени хочуть отримати в оренду близько 500 га землі, де можна сконсолідувати десятки італійських фірм сільськогосподарського напрямку і тваринництва. На цій території вони могли б скооперуватися, вирощувати, переробляти продукцію і продавати її на території Росії", - уточнив представник Торгово-промислової палати і додав, що санкцій інвестори не бояться.

У той же час партнери італійських підприємців з Тунісу - корпорація з 240 виноробних підприємств - зацікавлена в майданчику для вирощування винограду та виробництві вина.

Реклама:

Віце-прем'єр влади окупантів підкреслив, що уряд як ніколи зацікавлений в залученні іноземних інвестицій, а унікальний аграрний потенціал регіону дозволить вдало реалізувати сільськогосподарські проекти.

"Ми зацікавлені пропозицією. Для цього з точки зору нормативно-правової бази у нас створені всі умови. Всі ваші пропозиції ми підтримуємо і чекаємо конкретних заявок на реалізацію проекту", - зазначив Бальбек, додавши, що надасть допомогу в підборі відповідного майданчика.

У найближчі кілька днів представники Торгово-промислової палати Туніс - Росія відвідають з ознайомчою екскурсією кримські винзаводи і підприємства з вирощування овочів і фруктів. По завершенні візиту з зарубіжними партнерами планується підписати угоду про співпрацю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: