Мінінфраструктури ініціює створення Морської адміністрації України

П'ятниця, 29 квітня 2016, 15:23

Міністерство інфраструктури розробило проект постанови Кабінету міністрів "Деякі питання організації діяльності транспорту", яким передбачено створення та функціонування Державної служби морського і річкового транспорту України.

Наразі документ знаходиться на внутрішньому погодженні у Мінінфраструктури, повідомляє прес-служба Кабміну.

Як наголошується, основними завданнями майбутньої Служби має бути здійснення державного нагляду і контролю за безпекою судноплавства, організація роботи Державної системи управління безпекою судноплавства.

"Утворення Морської адміністрації України також підтримано Громадською радою при Міністерстві інфраструктури України, Асоціацією портів України "Укрпорт" та іншими громадськими організаціями сфери морського та річкового транспорту", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Підготовча робота по утворенню служби здійснюється з метою удосконалення системи державного управління на морському транспорті, належного виконання міжнародних зобов’язань у сфері морського транспорту та імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, Плану дій Кабінету міністрів на 2016 рік та на підставі рішення Комітету Верховної ради з питань транспорту.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!