"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ скасував обов'язковий продаж валюти за кредитами від нерезидентів

Четвер, 28 квітня 2016, 18:30

Національний банк України пом'якшив вимоги щодо обов’язкового продажу на міжбанківському валютному ринку надходжень кредитних коштів в іноземній валюті із-за меж України.

Про це йдеться у постанові правління НБУ від 26 квітня 2016 № 290 "Про внесення зміни до постанови правління Нацбанку України від 03 березня 2016 року № 140".

"Сьогодні вимога щодо обов’язкового продажу поширюється, зокрема на кошти, отримані  резидентами-позичальниками у формі кредитів/позик в іноземній валюті від нерезидентів. Постановою № 290 Національний банк зробив виняток для окремої категорії кредитів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив регулятор, відтепер, українські компанії не будуть зобов’язані продавати на міжбанківському ринку іноземну валюту за кредитом, що надається іноземним банком на цілі оплати імпорту.

Реклама:

"Цей виняток стосуватиметься лише тих випадків, коли кредитні кошти будуть спрямовуватися  іноземним банком-кредитором безпосередньо на користь нерезидента-експортера, тобто, без їх зарахування на поточний рахунок резидента-позичальника в уповноваженому банку", - йдеться у повідомленні.

Реалізація Постанови сприятиме збільшенню іноземного банківського кредитування реального сектору економіки України.

Постанова набуває чинності з 29 квітня 2016 року і діє до 08 червня 2016 року включно.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: