"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кубів прогнозує ціну імпортного газу на рівні 185 доларів

Середа, 27 квітня 2016, 14:09

Кабінет міністрів прогнозує ціну імпортного газу для України в травні-грудні 2016 року на рівні 185,11 дол. за тис. кубометрів.

Про це повідомив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів на засіданні уряду в середу, передає "УНІАН".

"Прогнозна ціна імпортного газу на період травень-грудень 2016 року становить 185,11 дол. за тисячу кубометрів", - сказав він.

За словами Кубіва, встановлена Кабміном єдина роздрібна ціна газу для населення на рівні 6879 грн за тис. кубометрів відповідає ціні імпортного газу з урахуванням вартості транспортування і розподілу.

Реклама:

Як повідомлялося, згідно з консенсус-прогнозом Мінекономрозвитку, ціна імпортного газу для України в поточному році становитиме близько 202 дол. за тисячу кубометрів.

У січні вартість імпортного природного газу для України з Європейського Союзу знизилася до 190 дол. за тис. кубометрів, що нижче за ту ціну, яку пропонує російський "Газпром" за своє паливо. Російський газ Україна з початку 2016 року не купувала. У зв'язку із завершенням опалювального сезону Україна перестала вибирати газ із підземних сховищ і з 7 квітня почала поповнювати обсяги "блакитного палива" у сховищах.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на засіданні 27 квітня встановив єдину ціну на газ для населення на рівні 6879 грн за тисячу кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!