У Мінсоцполітики кажуть, що грошей на субсидії може не вистачити

Середа, 27 квітня 2016, 13:07

Після підвищення тарифів на газ та, відповідно, послуг з теплопостачання кількість заявників на отримання субсидій може зрости на 50% - у цьому випадку 35 млрд грн, виділених цьогоріч, може не вистачити.

Про це під час круглого столу у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України сказав директор Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко, повідомляє "Укрінформ".

"35 млрд грн на виплату субсидій може не вистачити. Якщо не зростають доходи населення, то таке населення не зможе оплачувати житлово-комунальні послуги. Прямої залежності немає, але кількість субсидіантів після підняття ціни на газ може зрости на 50%", - сказав він.

Він нагадав, що у минулому опалювальному сезоні субсидії отримували 5,5 млн домогосподарств.

Реклама:

"За результатами опалювального періоду можемо констатувати, що була організована досить налагоджена робота щодо призначення житлових субсидій. Субсидії отримували майже 36% споживачів", - сказав Музиченко.

Він наголосив, що для тих, хто вже раніше подавав заявку, субсидії мають бути перепризначені в автоматичному режимі, без звернень громадян.

Як повідомлялося, ціна на газ для ТКЕ з 1 травня виросте до 6879 грн за 1 тис. кубометрів.

Оскільки ціна на газ становить 76% у структурі тарифів на теплопостачання, з нового опалювального сезону ціна на опалення зросте вдвічі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: