"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта дорожчає на даних Американського інституту нафти

Середа, 27 квітня 2016, 09:22

Світові ціни на нафту на торгах середи ростуть на тлі даних Американського інституту нафти (API), які говорять про зниження запасів у США, і в очікуванні статистики міненерго країни.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 08.35 вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 0,97% - до 46,02 долара за барель, ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 1%, до 44,48 долара за барель.

Згідно з доповіддю API, запаси нафти в США на попередньому тижні знизилися на 1,070 мільйона барелів, у той час як аналітики очікували зростання на 2,366 мільйона барелів.

Реклама:

Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушинга при цьому збільшилися на 1,9 мільйона барелів, запаси бензину - скоротилися на 0,4 мільйона барелів, а запаси дистилятів - на 1 мільйон барелів.

Тепер інвестори очікують дані про запаси нафти в США від міненерго країни, які будуть опубліковані пізніше в середу.

За прогнозами аналітиків, за тиждень, що завершився 22 квітня, вони зросли на 2,366 мільйона барелів. Минулого тижня запаси нафти в США за тиждень виросли на 2,1 мільйона барелів, або на 0,4% - до 538,6 мільйона барелів.

Позитивну динаміку на нафтовому ринку в середу також підтримує американська валюта, оскільки ціни на нафту прив'язані до долара, і більш слабкий долар робить нафтопродукти дешевше для власників іноземних валют.

"Більш слабкий долар і очікування поліпшення фундаментальних факторів сприяють зростанню цін. Настрої продовжують поліпшуватися", - наводить агентство Рейтер думку аналітиків банку ANZ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: