Суд визнав договір про зберігання нафти на НПЗ Коломойського недійсним

Вівторок, 26 квітня 2016, 14:55

Апеляційний господарський суд Києва задовольнив скаргу ПАТ "Укртранснафта" на рішення суду першої інстанції, згідно з яким договір між "Укртранснафтою" і "Укртатнафтою" про оренду резервуарів Кременчуцького НПЗ для зберігання державної технологічної нафти був визнаний правомірним.

Про це "Економічній правді" повідомив співрозмовник в НАК "Нафтогаз України".

"У вівторок Апеляційний господарський суд Києва розглядав скаргу "Укртранснафти" на рішення суду першої інстанції, яким був визнаний правомірним договір оренди резервуарів "Укртатнафти" для зберігання технологічної нафти", - сказав співрозмовник.

"Судом сьогодні прийнято нове рішення, яким скасовано рішення суду першої інстанції і договір визнаний удаваним", - додав він.

Реклама:

Нагадаємо, що в травні 2014 року "Укртранснафта", якою тоді керував менеджер Ігоря Коломойського Олександ Лазорко, за своєю ініціативою викачала з магістральних нафтопроводів 675 тисяч тонн технологічної нафти.

У 2014 році керівництво "Укртранснафти" уклало зі структурами Коломойського договори про безоплатне зберігання технічної нафти терміном на рік, однак невдовзі був підписаний додаток до угоди, який скоротив цей термін до 90 днів.

12 вересня Лазорко був оголошений у розшук, інформація про це з'явилася на сайті МВС.

Його звинувачують за ч. 5 ст.191 КК - "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", дії, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою. 

4 вересня прокуратура Києва оголосила Лазорку підозру.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: