ЄБРР виділить на сховище для ЧАЕС 40 мільйонів євро

Вівторок, 26 квітня 2016, 15:02

Україна підписала з ЄБРР меморандум щодо виділення додаткового внеску на завершення будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2) у сумі 40 млн євро.

На урочистому підписанні Меморандуму були присутні Президент України Петро Порошенко та віце-прем'єр Геннадій Зубко, а також представники делегації різних країн, повідомляє "Укрінформ".

Порошенко наголосив, що гроші підуть на фінансування проекту будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива.

Нагадаємо, що сьогодні в Україні відзначаються 30 роковини Чорнобильської трагедії.

Реклама:

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України уповноважив міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака підписати Третю угоду про внесення змін до Грантової угоди між урядом України та Державним спеціалізованим підприємством "Чорнобильська АЕС" як одержувачем і Європейським банком реконструкції та розвитку. Це передбачено розпорядженням Кабміну від 20 квітня 2016 р. № 303-р.

В уряді зазначили, що це дасть можливість ЄБРР надати ДСП "Чорнобильська АЕС" додатковий грант в розмірі 40 млн євро для фінансування проекту РЯБ-СВЯП-2 (Рахунок ядерної безпеки для фінансування будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива).

Крім того, як наголосили в Кабміні, це усуне загрози зупинення будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива через відсутність додаткових коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: