Україна готова до газових переговорів - Міненерго

Вівторок, 26 квітня 2016, 13:30

Україна звернулася до керівництва Єврокомісії щодо готовності взяти участь у газових переговорах в тристоронньому форматі Україна-ЄС-РФ.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав директор департаменту планування і європейської інтеграції Міністерства енергетики та вугільної промисловості Михайло бно-Айріян.

"В понеділок ми звернулися до керівництва Єврокомісії щодо готовності взяти участь у переговорах в тристоронньому форматі Україна-ЄС-РФ в газовій сфері у будь-який зручний для Брюсселю час", - повідомив він.

За його словами, в своєму листі до заступника голови ЄК Мароша Шевчовича міністр підкреслив важливу роль ЄК у питанні деполітизації газових відносин України та Росії та наголосив на продовженні політики міністерства, яка проводилися раніше, у питанні взаємовідносин в газовій сфері у трьосторонньому форматі.

Реклама:

"Тож, чекаємо на нову дату консультацій (як у двосторонньому форматі, так і трьосторонньому)", - написав бно-Айріян.

Раніше голова Міненерго Ігор Насалик заявив, що Україна не проводитиме жодних переговорів з газових питань з РФ доти, доки не буде вирішено спір "Нафтогазу" з "Газпромом" в Арбітражній палаті Стокгольма за ціною та умовами постачання російського палива в Україну.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: