SWIFT попередила клієнтів про "безліч кіберінцидентів"

Вівторок, 26 квітня 2016, 09:45

Міжнародна міжбанківська система передачі інформації SWIFT попередила своїх клієнтів про безліч "кіберінцідентів", які мали місце.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на повідомлення компанії, розіслане клієнтам.

Раніше стало відомо, що хакери, що вкрали 81 млн доларів у Центрального банку Бангладеш, могли скористатися вразливістю в системі SWIFT.

"SWIFT відомо про безліч нещодавніх кіберінцідентов, в яких зловмисники, що діяли усередині системи або зовні, зуміли відправити повідомлення SWIFT з бек-офісів фінансових установ, персональних або робочих комп'ютерів, підключених до локального інтерфейсу мережі SWIFT", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Про жертви або збитки цих кіберінцідентов SWIFT в своєму повідомленні не повідомила. Крім того, за даними Reuters, в понеділок SWIFT також випустила оновлення свого програмного забезпечення, використовуваного банками для отримання доступу до системи. Компанія повідомила клієнтам, що оновлення повинно бути встановлено до 12 травня.

"Ми зробили оновлення програмного забезпечення інтерфейсу Alliance обов'язковим, оскільки воно призначене для допомоги банкам у визначенні ситуацій, коли зловмисники намагаються приховати свої сліди - чи були ці дії виконані вручну або за допомогою шкідливого ПО", - заявила прес-секретар SWIFT Наташа Детеран.

РБК

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!