"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту повернулися до зростання

Вівторок, 26 квітня 2016, 09:34

Вартість нафти у вівторок зростає на тлі ослаблення долара напередодні засідання Федеральної резервної системи США, оскільки інвестори не очікують змін у монетарній політиці країни.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:35 вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 0,34% - до 44,47 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 0,33% - до 42,78 долара за барель.

Трейдери заявляють, що зростання світових цін на нафту у вівторок викликане доларом, що ослабшав напередодні засідання ФРС, пише агентство Рейтер.

Реклама:

Підсумки засідання Федрезерву будуть оголошені вже в середу ввечері, однак ринки не чекають ніяких змін у грошово-кредитній політиці США, що чинить тиск на американську валюту. Це робить купівлю "чорного золота" дешевше для інвесторів, які володіють іншою валютою.

Проте, побоювання, що пов'язані з надлишком пропозиції на ринку зберігаються. Особливу увагу в цьому відношенні привертають країни Близького Сходу, де Саудівська Аравія напередодні заявила, що до кінця травня завершить розширення нафтового родовища Shaybah, що дозволить країні підтримувати видобуток нафти на рекордно високому рівні в 12 мільйонів барелів на добу.

У той же час, як відзначає Рейтер, Іран з початку року збільшив видобуток нафти на 1 мільйон барелів на день.

При цьому директор Національної іранської нафтової компанії Рукнеддін Джаваді в понеділок заявив, що країна досягне досанкціонного рівня видобутку нафти в 4 мільйони барелів на добу до липня поточного року.

"Здається, що нафта все більш і більш упевнено зміцнюється на позначці вище 40 доларів за барель, але імпульс, схоже, сповільнився. На ринку все ще є побоювання з приводу надлишку пропозиції, і відновлення балансу, звичайно, поки не відбувається", - коментує ситуацію на ринку агентству Блумберг аналітик IG Ltd. Ангус Ніколсон.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!