Goldman Sachs дозволить клієнтам відкривати депозити від 1 долара

Понеділок, 25 квітня 2016, 18:09

Американський банк Goldman Sachs дасть своїм клієнтам можливість відкривати через інтернет ощадні рахунки на суми від 1 долара.

Про це пише РБК з посиланням на Financial Times.

Як зазначає видання, рішення задіяти цей сегмент ринку було прийнято на тлі бажання керівництва банку знайти нові напрямки для додаткового фінансування.

FT підкреслює, що слабкі результати першого кварталу, показані провідними банками США, висвітили проблеми, з якими зіткнулися їх інвестиційні підрозділи, які опинилися під тиском волатильних ринків і посиленого законодавства.

Реклама:

Зокрема, у Goldman Sachs виявилася мінімальна дохідність акцій за квартал в річному обчисленні за чотири останні роки - всього 6,4%.

Нова послуга з депозитами від 1 долара пропонується на платформі gsbank.com, яку банк отримав після придбання ощадних рахунків на 16 млрд доларів у компанії GE Capital.

В результаті в Goldman Sachs перейшли 145 тисяч вкладників, і банк намагається привернути додаткових індивідуальних клієнтів, пропонуючи річну ставку по депозитах в розмірі 1,05%, що, як зазначає FT, значно вигідніше, ніж у найбільших мережевих банків, таких як Citibank, JPMorgan Chase і Bank of America.

За словами директора зі стратегії Goldman Sachs Стівена Скерріт, нова послуга введена для того, щоб розширити джерела фінансування GS Bank, який раніше орієнтувався на оптові джерела фінансування і "брокерські депозити", під якими мається на увазі розміщення брокерами рахунків в банку під високі відсотки.

Експерт з банківської справи сайту управління особистими фінансами NerdWallet Дева Голдстейн сказав FT, що він не впевнений, що вкладники кинуться в GS Bank з інших онлайн-банків, але вважає, що сам бренд Goldman може викликати інтерес у клієнтів, так як він міцно асоціюється з американською мрією про багатство.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: