Заступник голови МВФ про олігархів: це не головна проблема в Україні

Понеділок, 25 квітня 2016, 17:20

Україна повинна знайти можливість уберегти політичну, фінансову і економічну сфери від впливу олігархів.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" заявив перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон.

За словами заступника глави МВФ, дуже важливо щоб Україна знайшла можливість уберегти політичну, фінансову і економічну сфери від впливу багатих людей.

"Це є проблемою України на протязі майже 25 років. Це, звичайно, не є головною проблемою, яку ми моніторимо в рамках нашої програми, однак вона є важливою в тому сенсі, що корупція може впливати на здатність уряду проводити реформи", - сказав Ліптон.

Реклама:

Він також зазначив, що після того як міністр економічного розвитку Айварас Абромавичус подав у відставку, МВФ зробив заяву, що є серйозні питання в програмі співпраці щодо боротьби з корупцією, інституційних змін і методів ведення справ урядом, якими необхідно займатися і вирішити, щоб МВФ міг відновити програму.

"Ми чітко дали зрозуміти, що ряд питань зосереджених навколо проблеми боротьби з корупцією, включаючи створення антикорупційного бюро, процес призначення туди людей, прийняття необхідних законів - все це дуже важливі завдання", - підсумував він.

Раніше Ліптон заявив, що кроки, які були зроблені попереднім урядом відповідно до програми МВФ, привели до закінчення фінансової кризи, стабілізації країни і відновлення конкурентоспроможності.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!