"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Києві з'явилася служба таксі, автопарк якої складається з електромобілів

Понеділок, 25 квітня 2016, 10:41

З 22 квітня в столиці працює перша служба таксі, автопарк якої складається виключно з електромобілів.

Про це пише AIN.

Як пише видання, автопарк поки невеликий: 12 електромобілів Nissan Leaf. Тому викликати таксі диспетчери рекомендують як мінімум за півгодини до виїзду: тоді електромобіль точно приїде.

 

До кінця року автопарк планують збільшити до кількох сотень, йдеться у повідомленні.

Реклама:

"При цьому в планах Oxygen Group - покупка близько двох десятків таксі в місяць. Решта з'являться у служби таксі, як очікують, за рахунок інвесторів", - зазначили в компанії.

Як пише видання, у електромобілів є одна особливість: якщо водій вижме 100 км на год, то заряд може несподівано закінчитися. Тому їхати на такому таксі на вокзал з запізненням, чекаючи, що воно домчить вчасно з високою швидкістю - точно не варто.

Заряджаються транспортні засоби "Оксі-Таксі" в мережі станцій експрес-зарядки.

 

"Вони здатні забезпечити заряд 50% батареї електромобіля приблизно за 15 хвилин, і 80% - приблизно за півгодини. Планується, що один електромобіль за одну робочу 12-годинну зміну відвідає зарядну станцію не більше 2-3 разів. Тобто, загальний час, витрачений на відновлення ресурсу батареї, не перевищить однієї години за зміну", - повідомили в Oxygen Group.

Поки таких станцій в Києві тільки дві: на проспекті Науки і вулиці Здолбунівській. Скоро планують відкрити ще одну недалеко від Борисполя.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!