Колишній власник «Мрії» створив нову агрокомпанію

Субота, 23 квітня 2016, 13:48

Колишній власник агрохолдингу Мрія Іван Гута створив нову компанію "Аграрна Городниця" і планує повернутися в агробінес.

Про це ЕП повідомили джерела.

Як зазначається, на минулому тижні Іван Гута провів збори з мешканцями села Городниця (Тернопільська область), на яких оголосив про створення нової компанії ТОВ "Аграрна Городниця".

"Займатися фірма буде зерновими, вирощуванням картоплі. Аредни плата за пай - 1 тонна пшениці, разова виплата за оформлення договору - 650 гривень або мішок цукру", - повідомляє джерело.

Реклама:

При цьому, наголошується, що Гута планує залучати в село іноземних інвесторів.

Так, за словами джерела, заплановано вирощування баранів, 300 голів яких привезуть зі Швейцарії, розведення курей і вирощування винограду з метою розвитку виноробства.

Керувати даними напрямками буде нинішній завідувач свиноферми "Мрії" в селі Городниця Андрій Козак.

Також, за словами джерела, восени Гута почне намагатися повернути "Мрію".

"Агрохолдингу "Мрія" поки не заважаємо нехай сіють і збирають урожай, але восени будемо активно виступати", - переказує слова Гути джерело.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, "Аграрна Городниця" була зареєстрована 7 грудня 2015 року зі сумою статутного капіталу 1000 гривень. Засновником і підписантом фірми значиться Іван Гута, а керівником є Оксана Козак.

Нагадаємо, Інтерпол оголосив у розшук Миколу Гуту, який до серпня 2014 року займав посаду генерального директора компанії і вважався одним із власників. На сайті Інтерполу зазначено, що він розшукується через підозри в шахрайстві.

Агрохолдинг "Мрія" заснований в 1992 році Іваном і Клавдією Гут. Микола Гута приєднався до Групи "Мрія" у 2002 році. Групою компаній "Мрія" фактично володіє Mriya Agro Holding Plc, яка зареєстрована на Кіпрі.

У свою чергу 80% кіпрської компанії володіє ще одна закордонна структура - HF Assets Management Limited, яка фактично належить сім'ї Гут. Мова йде про Івана, Клавдію, Андрія і Миколу Гутів.

Раніше повідомлялося, що Східнокарибський Верховний Суд 15 грудня почав ліквідацію мажоритарного акціонера "Мрії" - компанії HF Assets Management Limited.

Австрійська фінансова група Erste Group – один з кредиторів агрохолдингу - звернувся до суду 30 жовтня з проханням визнати банкрутом HF Assets Management Limited.

Група компаній "Мрія" потрапила в складне фінансове становище – в серпні  2014 року агрохолдинг оголосив технічний дефолт. Загальний борг компанії становить близько 1,3 мільярда доларів.

У лютому 2015 року операційний контроль над агрохолдингом перейшов кредиторам, які обрали нове керівництво компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: