"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Омелян вірить, що угоду про відкрите небо з ЄС підпишуть у липні

П'ятниця, 22 квітня 2016, 12:37

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив, що угода про єдиний авіапростір Україна-ЄС може бути підписана в липні

Про це він заявив в ході інфраструктурних форуму в Києві, передає ЦТС.

"У нас серйозне питання підписання угоди з ЄС. Маємо від Брюсселя нову дату - липень 2016 року. Це буде остання дата, в яку я повірю, після - я буду звертати увагу ЄС на те, що треба тримати слово", - сказав він.

Відзначимо, що влітку очікується прийняття Євросоюзом рішення про скасування віз для громадян України з біометричними паспортами для короткострокових поїздок, що укупі з лібералізацією авіасполучення може привести до бурхливого зростання перевезень.

Реклама:

Як відомо, Україна і ЄС ведуть переговори про спільний авіаційний простір з 2006 року.

У листопаді 2013 року угода була парафінована сторонами, однак її підписання затримується. Формальним приводом є визначення юрисдикції Гібралтару - британської території, яку оскаржує Іспанія.

Договір про єдиний авіапростір лібералізує український ринок перевезень і дозволить європейським компаніям безперешкодно працювати в Україні, а українським - в Європі.

Документ буде гарантувати доступ на український ринок європейських лоукостів, а також право українських і європейських компаній здійснювати рейси між Україною та країнами ЄС без міждержавного узгодження маршрутів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!