НБУ застосував санкції до осіб, причетних до справи Савченко

П'ятниця, 22 квітня 2016, 11:43

Нацбанк України постановою №276 забезпечив застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) стосовно осіб, причетних до протиправних дій щодо Надії Савченко, Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як зазначається, відповідний перелік осіб був визначений у рішенні Ради національної безпеки і оборони України від 25 березня 2016 року та введений в дію Указом Президента України від 29 березня 2016 року № 121/2016.

Нацбанк зобов'язав банки у триденний строк із набрання чинності постанови надати відомості про наявність банківських рахунків та залишки коштів на них 84 фізичних осіб, зазначених у додатках до зазначеного рішення РНБО.

Реклама:

Банки мають щомісяця надавати Національному банку інформацію щодо залишків коштів на цих рахунках та про спроби проведення фінансових операцій фізичними та юридичними особами, зазначеними в санкційному списку, до яких застосовані певні види санкцій та на користь таких осіб.

Варто зазначити, що види обмежувальних заходів чітко прописані у рішенні Ради національної безпеки і оборони України окремо до кожної особи.

Серед осіб, до яких застосовані санкції, низка співробітників правоохоронних органів Російської Федерації: судді, слідчі, прокурори тощо.

Нагадаємо, у жовтні 2015 року Національний банк розробив процедуру реалізації банківською системою застосованих РНБО санкцій та контролює їх неухильне виконання банківською системою.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!