"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Демчишин увійшов до наглядової ради "Нафтогазу"

Четвер, 21 квітня 2016, 12:53

Комітет з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств при Мінекономрозвитку погодив призначення екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина п’ятим членом наглядової ради НАК "Нафтогаз України".

Про це йдеться у прес-релізі Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Згідно з повідомленням, кандидатуру Демчишина було подано за погодженням із президентом Петром Порошенком.

Таким чином, до складу наглядової ради НАК "Нафтогаз України" увійшли три незалежні члени - Маркус Річардс, Пол Уорвік та Чарльз Проктор, а також два представники держави - Юлія Ковалів та Володимир Демчишин.

Реклама:

"Незалежна наглядова рада в НАК "Нафтогаз України" створюється вперше в історії компанії та є складовою реформи системи корпоративного управління", - йдеться у повідомленні.

"Реформа відповідає рекомендаціям ОЕСР з управління державними компаніями та має на меті зменшити ризики політичного втручання в роботу "Нафтогазу", а також створити сучасні механізми професійного управління компанією в інтересах громадян України", - повідомляє прес-служба.

Очікується, що перша зустріч членів наглядової ради відбудеться 10-11 травня. Під час неї незалежним голосуванням оберуть голову наглядової ради.

Як повідомлялося, на посаду голови наглядової ради "Нафтогазу" можуть призначити або екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, або першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Юлію Ковалів.

Реформу корпоративного управління в "Нафтогазі" уряд почав в 2015 році згідно з принципами ОЕСР. Для підбору кандидатів на посади незалежних членів наглядової ради "Нафтогазу" МЕРТ залучив рекрутингове агентство Odgers Berndtson.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: