"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту демонструють негативну динаміку

Середа, 20 квітня 2016, 09:32

Світові ціни на нафту на торгах демонструють негативну динаміку на тлі інформації Американського інституту нафти (API) про зростання запасів "чорного золота" в США і в очікуванні статистики Міненерго країни.

Про це свідчать дані торгів, пише "Прайм".

Станом на 07.59 вартість червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 2,13% - до 43,09 долара за барель.

Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 2,33% - до 41,48 долара за барель.

Реклама:

Згідно з доповіддю API, запаси нафти в США минулого тижня зросли на 3,1 мільйона барелів, у той час як аналітики очікували зростання лише на 2,4 мільйона барелів.

Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушинга при цьому знизилися на 0,2 мільйона барелів, запаси бензину - на 1,02 мільйона барелів, а запаси дистилятів - на 2,3 мільйона барелів.

Тепер інвестори очікують дані про запаси нафти в США від Міненерго країни, які будуть опубліковані пізніше в середу.

За прогнозами аналітиків, комерційні запаси нафти за тиждень, що завершився 15 квітня, збільшилися на 2,4 мільйона барелів - до 538,9 мільйона барелів. Минулого тижня запаси нафти в США за тиждень виросли на 1,3%, до 536,5 мільйона барелів.

Погіршення ситуації на нафтовому ринку також сприяють повідомлення про припинення страйку працівників нафтової галузі в Кувейті, що почався 17 квітня через конфлікт у нафтовиків з владою.

В результаті страйку виробництво нафти в країні значно скоротилося, що призвело до зростання цін на нафту у вівторок.

"Найближчим часом ми будемо спостерігати спадні тенденції", - сказав агентству Рейтер аналітик з IHS Energy Insight Віктор Шам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!