"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Григоришин готовий заплатити Росії 674 мільйони рублів податків

Вівторок, 19 квітня 2016, 20:52

Бізнесмен, власник компанії "Запоріжтрансформатор" Костянтин Григоришин готовий заплатити 674 млн руб як відшкодування податків, в несплаті яких його звинувачують.

Про це заявила його адвокат в Басманному суді Москви, пишуть "Ведомости".

"Він не визнає провину, але готовий відшкодувати збитки. В такому випадку кримінальна відповідальність не настає ", - пояснила вона.

Адвокат зазначила, що відповідне клопотання було подано до Слідчого комітету 14 квітня.

Реклама:

Нагадаємо, слідчий комітет Росії раніше попросив про заочну санкцію на арешт Григоришина.

За даними Forbеs, Григоришин у 2015 році займав 75 позицію в рейтингу найбагатших бізнесменів Росії зі статком в 1,1 млрд доларів.

Як повідомлялося, глава МВС Арсен Аваков в листопаді 2015 року заявив про розслідувані справи щодо Григоришина, а через місяць уточнив, що вони не належать до підслідності МВС та стосуються фінансових порушень Сумського НВО імені Фрунзе і "Укренерго".

У свою чергу бізнесмен відкинув звинувачення в лобіюванні своїх інтересів через співробітників "Укренерго" і про порушення закону під час купівлі акцій Сумського НВО ім. Фрунзе, нагадавши, що став мажоритарієм компанії ще в 1998-1999 роках.

За інформацією ЗМІ, в грудні минулого року правоохоронні органи РФ провели ряд обшуків на підприємствах, що належать Григоришину, було описано майно.

Сумське НВО, що входить до групи "Енергетичний стандарт" Григоришина, - один з найбільших в Європі виробників газоперекачувальних агрегатів і комплектних компресорних станцій різного призначення; широкої номенклатури насосів, компресорів, центрифуг, обладнання для хімічної, газової та нафтопереробної промисловості, АЕС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: