Підприємства екс-регіоналів працюють в окупованому Донецьку

Понеділок, 18 квітня 2016, 17:46

В інтерв'ю сепаратистській газеті "Донецьк Вечірній" так званий "керівник Ленінської районної ради" Олег Бєляєв розповів, як в окупації працюють підприємства, що належать екс-регіоналам - "Конті", "АВК" і "Норд".

Про це пишуть "Новости Донбасса".

Глава окупаційної районної адміністрації заявив, що підприємство "Конті", що належить Борису Колеснікову функціонує на окупованій території, але перейменовано в "Тор", а "АВК", що належить іншому екс-депутату від Партії регіонів Володимиру Авраменко, перейменовано в "Лаконд". Бєляєв також поскаржився на низьку продуктивність "Конті".

"Майже на повну працює, мабуть, тільки один з хлібозаводів холдингу "Донбасхліб". Інші підприємства харчопрому діють з перемінним успіхом. Це стосується "Геркулесу", "Вінтеру", молокозаводу № 2, кондитерських фабрик "Конті" і АВК, нині перейменованих відповідно в "Тор" і "Лаконд", - сказав він.

Реклама:

"У них проблеми то з сировиною, то зі збутом. Наприклад, до війни "Конті" виробляло в добу 550 тонн солодкої продукції, а зараз - всього 300-350 тонн на місяць. Молокозавод № 2 завантажений на 16-20%", - додав Бєляєв.

За його словами, виробник побутової техніки "Норд", який належить одному із засновників Партії регіонів Валентину Ландику, також працює в окупації, хоч і з перервами.

"Норд", нині "Інтертехніка", в лютому начебто ожив, однак у квітні знову зупинився, мінімум до середини травня", - сказав Бєляєв.

Пізніше у прес-службі компанії "АВК" заявили, що акціонери та топ-менеджери компанії ніколи не були членами "Партії Регіонів" або іншої партії.

"Крім того, наші підприємтсва були зупинені в зоні АТО ще в 2014-2015 роках, багатьох співробітників та їхні родини компанія вивезла та працевлаштувала у Києві та Дніпропетровську. Наразі ми вже понад рік не розміщуємо в АТО свої замовлення, фактично та юридично не контролюємо ці підприємства і не маємо стосунку до компанії "Лаконд", - зазначили у компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: