ДФС втратила понад 500 тисяч документів - ЗМІ

Понеділок, 18 квітня 2016, 15:06

Державна фіскальна служба внаслідок збою в роботі системи управління інформації та технічних неполадок в серверах з 6 по 11 грудня 2015 року втратила 3 Тбайт інформації.

Про це пише Hubs з посиланням з посиланням на наказ ДФС.

"В результаті збою в роботі АІС "Управління документами" (з 6 по 11 грудня 2015 року) на рівні ДФС втрачено близько 3 Терабайт інформації (близько 531 тисячі електронних документів, 26 тисяч даних в реєстраційних картках, 4,1 тисяч реєстраційних карток, 3,1 тисяч контрольних карток і т.д", - йдеться у документі.

Згідно з наказом, документи втрачені через виникнення і накопичення помилок "в системі зберігання даних Hitachi VSP, що призвели до неможливості створення резервної копії системи і втрати даних (06-11.12.15 р)".

Реклама:

Посилання на документ ДФС

натиснути для збільшення 

Причиною цього стали "перегріви серверного обладнання, викликані неналежною роботою системи охолодження, збої в роботі, відключення електроенергії, відсутність документації на обладнання, розміщене в серверному приміщенні, а також відсутність обслуговування системи зберігання даних".

Примітно також, що "збій" тривав цілих шість діб, так і те, що обсяг безповоротно втраченої інформації вимірюється терабайтами, а її перелік настільки великий, що перевіряючі вирішили обійтися черговим, пише видання.

"Кількість втраченої внутрішньої кореспонденції і на рівні територіальних органів не встановлено", - йдеться в наказі.

У прес-службі ДФС "Економічній правді" обіцяли надати відповідь пізніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!