"Енергоринок" хоче стягнути з ЛЕО Григоришина 1,8 мільярда гривень

П'ятниця, 15 квітня 2016, 10:50

Держпідприємство "Енергоринок" просить Госпсуд Луганської області стягнути з енергопостачальної компанії "Луганське енергетичне об'єднання" 1 763,977 млн гривень заборгованості за електроенергію, включаючи штрафи, пеню та інфляційні нарахування.

Про це йдеться в визначеннях суду від 30 березня, оприлюднених в Єдиному держреєстрі судових рішень, передають Українські Новини.

Зокрема, "Енергоринок" просить стягнути з ЛЕО 1 136,435 млн гривень основного боргу, 324,368 млн гривень пені, 273,536 млн гривень інфляційних нарахувань, 28,5 млн гривень 3% річних і 1,136 млн гривень штрафу.

Як повідомлялося, раніше "Енергоринок" просив Господарський суд Донецької області стягнути з енергопостачальних компаній "ДТЕК Донецькобленерго" і "ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля" Ріната Ахметова сумарно 2 730,657 млн гривень заборгованості за електроенергію, включаючи штрафи, пеню та інфляційні нарахування.

Реклама:

Міністерство енергетики та вугільної промисловості заперечує наявність планів щодо списання боргів з підприємств "ДТЕК Донецькобленерго" і "Луганське енергетичне об'єднання".

"ДТЕК" констатує відсоток оплати за поставлену своїми підприємствами електроенергію в зоні проведення антитерористичної операції 35,7% за підсумками 2015 року.

Як відомо, ЛЕО  належить бізнесмену Костянтину Григоришину (група компаній "Енергетичний стандарт").

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: