"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада "провалила" два закони щодо конвертації валютних кредитів

Вівторок, 12 квітня 2016, 17:53

Рада не підтримала за основу обидва законопроекти про реструктуризацію валютних кредитів: за іпотечними кредитами на придбання єдиного житла і відправила до Комітету на доопрацювання.

За законопроект №4004, автором якого є Кабмін, проголосувало 186 народних депутатів, за №4004-1, авторами виступили народні депутати Олександр Вілкул і Денис Дзензерський, проголосувало 194 нардепа.

Згідно із пояснювальною запискою до законопроекту №4004, документ передбачав зменшення фінансового навантаження на фізичних осіб-позичальників, що мають кредити в іноземній валюті, які отримані на придбання єдиного житла.

Законопроект №4004-1 пропонував реструктуризувати практично всі валютні кредити за курсом на 1 січня 2016 року з списанням заборгованості.

Реклама:

В результаті, 276 народних депутатів проголосували за повернення законопроектів на доопрацювання в профільний комітет Ради.

Нагадаємо, 18 грудня президент Петро Порошенко ветував закон про реструктуризацію валютних кредитів, який зобов'язував банки реструктуризувати всі споживчі кредити, отримані для придбання будь-якого майна, без обмеження суми заборгованості за курсом на дату укладення такого договору.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!