"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Болгарія хоче стати газорозподільним центром Європи

Понеділок, 11 квітня 2016, 16:51

Болгарія буде працювати над тим, щоб стати газорозподільним центром Європи.

Про це заявила міністр енергетики Болгарії Tеменужка Петкова на відкритті компресорної станції "Странджа", передає novinite.

"Для Болгарії дуже важливо слідувати своїй політиці в галузі енергетики, основним пріоритетом якої є саме диверсифікація джерел і маршрутів поставок природного газу. Для того, щоб був газовий хаб і диверсифікація, необхідна в першу чергу відповідна інфраструктура", - сказала вона.

"Все, що уряд робить зараз і його зусилля, спрямовані на створення міжнародного зв'язку Болгарії з сусідніми країнами. Тоді буде реальна диверсифікація джерел і маршрутів поставок", - заявила Петкова.

Реклама:

За її словами, тоді не буде ніяких перешкод для того, щоб Болгарія стала газорозподільним центром Європи. Вона заявила, що в наявності всі передумови, зокрема, добре географічне розташування.

"Болгарія є природним хабом, через який проходять маршрути природного газу як зі Сходу, так і з Півдня. 80% компресорних станцій в регіоні розташовані в Болгарії", - зазначила міністр енергетики.

За її словами, Болгарія буде спиратися і на внутрішній видобуток і привела в приклад Румунію, де 90% потреби країни задовольняється за рахунок внутрішнього видобутку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: